Anjelik erik içeriğindeki pektin oranının yüksekliğinden dolayı reçel ve marmelat için en uygun meyvelerden biri…
Kahvaltı sofralarında kaymak ile veya kek, kurabiye ve tartlara çok yakışan marmelatı serin yerde çok uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
2 kg anjelik erik
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
*Erikleri yıkadıktan sonra dilimleyip derin bir reçel tenceresine alın. Toz şekeri ve karanfilleri ilave ederek 4-5 saat veya bir gece sularını bırakmaları için bekletin (ayrıca su eklemeye gerek kalmıyor).
*Tencereyi ocağa alıp tereyağını da ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra karıştırarak 35 dakika pişirin. Bu süre sonunda limon tuzunu da ilave edip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Karanfilleri çatal yardımıyla çıkarıp atın.
*Marmelat olması için blendırdan geçirilecek ama çok sıcakken etrafa sıçrama riskini göze almamak için yaklaşık 15 dakika kadar ılınması için bekleyip sonrasında püre haline gelene kadar blendırdan geçirin.
*Güneş alan balkonunuz varsa marmelatı cam kaba alıp üzerini masa şemsiyesi veya temiz bir tülbent ile kaplayarak günde bir defa karıştırın, güneşin yoğunluğuna göre 2-3 gün içerisinde epey koyulaşıyor.
*Fotoğraftaki gibi üzeri kabuk bağlayan marmelatı el çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırdıktan sonra temiz cam kavanozlara alarak serin yerde saklayın.
Kısa bir not;
*Marmelatı 1 kilo erikten yapacak olursanız pişirme süresi 25-30 dakika yeterli olacaktır, şeker, limon tuzu ve tereyağını da yarım ölçü kullanın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın